Orient Sun and the Moon rannekellon arvostelu

Orientin Sun and the Moon oli minulle unelmakello, jota en malttanut ostaa reilun 400 euron hinnan vuoksi, mutta yksi kohtalokas päivä löysin sen alennuksesta 250 euron hintaan ja tämä oli heti pakollinen impulssiostos. Oman Sun and the Moon kelloni mallimerkinä on ET0T004D.

Kellotaulu

Sun and the Moon kellon ehdoton vetonaula on ”moonphase complication” eli kuun ja auringon näyttävä komplikaatio. Kello on kaikista kelloistani eniten kehuja saanut sillä useat komplikaatio ja upea sininen kellotaulu herättää huomion heti, kun siihen osuu hieman valoa. Kellotaulu on hieman liian täynnä tavaraa omaan makuuni, mutta muilta saadut kehut tekevät siitä hyvän valinnan hienompiin tilaisuuksiin.

Ranneke

Sun and the Moon kellon nahkaranneke on hieman erilainen kuin odottaisi. Nahka on hieman paksumpaa ja lukitusmekanismi on niin sanottu ”deployant clasp”, jossa ranneke aukeaa mekanismilla noin 5 cm pidemmäksi kuin kiinni asennossa, mutta rannekkeen kaksi päätä eivät ikinä kokonaan irtoa toisistaan. Mekanismia voi säätää aivan kuin normaalia nahkaranneketta, mutta päivittäisessä käytössä lukitus ja avaus on kiinni metallisella pikalukolla, kuten metallirannekkeissa. Mekanismi on varsin kätevä sillä sen ansiosta kello menee päälle silmänräpäyksessä ja aina oikeaan kireyteen. Ranneke sopii hyvin myös käyttäjille joilla on hyvin ohut ranne.

Tarkkuus

Kellossa on Orientin oma 46B46 koneisto ja kello heittää omassa käytössä alle minuutin viikossa. Myös valmistajan arvioima 40 tunnin käyntiaika täysin varattuna on tuntunut pitävän paikkaansa, epätieteellisen ”viikonloppu pöydällä” testausmetodin perusteella.

Käyttökokemukset

Sun and the Moon oli kolmas Orient kelloni ja olin siinä vaiheessa jo ihan täysin hurahtanut Orient kelloihin. Sun and the Moonia kohtaan minulla olikin siten jo todella kovat odotukset, mutta valitettavasti jouduin hieman pettymään, kun vastaanotin kellon. Aiempi Bambino kello painoi vain 65 grammaa, kun taas Sun and the Moon painaa noin 95 grammaa. Itse fanitan todella siroja ja kevyitä kelloja, jonka takia Sun and the Moon on aina tuntunut kädessä hieman raskaalta. Todellisuudessa kellohan on todella kevyt, kun esimerkiksi Triton sukellusello painaa 210g, mutta Bambinosta vaihtaessa tämä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon.

Toinen ongelma on kompilaatioiden suuri määrä, joka tekee kellon yleisestä käytöstä hieman monimutkaisempaa. Mikäli kello on ainut kello tai sen pitää jotenkin muuten aina ladattuna niin komplikaatioden suuri määrä ei ole ongelma, mutta useamman kellon omistajana kello löytyy usein pysähtyneenä viikon tauon jäljiltä (max 40h käyntiaika ilman liikettä) jolloin kellonajan, päivämäärän, päivän asettaminen on hieman työlästä.

Loppusanat

Sun and the Moon on muilta kuultujen kehujen perusteella todella upea kello, mutta omaan käyttööni se on hieman liian painava kello päivittäiseen käyttöön. Hintaisekseen kello on todella upea ja laadukkaan tuntuinen, jonka takia annan sille silti 4/5 arvosanan huomiota herättävänä ja kauniina kellona.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös