Orient Bambino V3 Musta FAC0000CA0 arvostelu

Orient Bambino Musta
Orient Bambino FAC0000CA0 Bristolin kuuluisan Clifton sillan edessä

Ostin Orient Bambinoni mallinumero FAC0000CA0 vuonna 2016 ja nyt viiden vuoden jälkeen tuntuu siltä, että kellon voisi arvioida.

Kellotaulu

Bambino tunnetaan hyvästä syystä kenties markkinoiden parhaana kohtuuhintaisena pukukellona. Musta kellotaulu ja ranneke eivät kiinnitä liikaa huomiota, mutta tarvittaessa kupolimainen lasi mahdollistaa upeiden peilausten esittelemisen kellosta kiinnostuneille henkilöille. Yleiskäytössä kellon heikkous on varsin huono luettavuus alhaisen valon alla eli esimerkiksi yökerhossa tai konserteissa kellonajan lukeminen on haastavaa sillä kellotaulu ei loista ollenkaan pimeässä.

Ranneke

Ranneke on kenties kellon heikkous sillä nahkan laatu ei ole ihan parasta laatua, mutta se hoitaa työnsä hyvin, eikä siinä näy viiden vuoden jälkeen muita jälkiä kuin nahkan epätasaisuus soljen kohdasta. Kello sopii varsin hyvin todella pienillekkin ranteille kuten omassa käytössä, jossa varsin naisellinen ranteeni on toisiksi pienimässä asetuksessa. Rannekkeen vaihtaminen on mahdollista, mutta kellossa on hieman harvinaisempi 21 mm levyinen ranneke, joten valikoima on ei ole kovin laaja.

Tarkkuus

Kellossa on Orientin oma F6722 koneisto, jonka luvattu tarkkuus on välillä -15 – +25 sekuntia päivässä, joka tuntuu olevan omalla totta oman kellon kohdalla. Käyttökokemuksieni perusteella kello heittää noin minuutin viikossa. Tarkkuudessa on hieman vaihtelua riippuen siitä kuinka paljon liikuntaa päivässä tulee, joka vaikuttaa samalla koneiston varaustasoon. Yleensä säädän kellon oikeaan aikaan esimerkiksi bussia tai tyttöystävää odotellessa noin kerran viikossa, koska kruunun pyöritys on tyydyttävä kokemus laadukkaiden osien ansiosta.

Käyttökokemukset

Kello on ollut minulla satunnaisessa käytössä viimeiset viisi vuotta. Aluksi kello sai enemmän aikaa ranteessa, mutta kun Orient kokoelmani kasvoi Modernon ja Sun and the Moon kellon myötä niin Bambinon hyvät ja huonot puolet tulivat selviksi. Bambino on kyseisistä kelloista mukavin käteen sillä se on varsin kevyt rakenteinen, eikä täten tunnu kädessä raskaalta, kuten Sun and the Moon. Nahkarannekkeen helppo säädettävyys on myös käyttömukavuutta parantava ominaisuus Modernon metallirannekkeeeseen verrattuna. Kellossa ei ole ilmennyt viiden vuoden käytön aikana teknisiä vikoja ja se pitää aikansa yhä yhtä hyvin kuin uutena. Pelkäsin kellon kupolimaisen lasin kolhiintuvan helposti, mutta näin ei ole käynyt, vaikka olen käyttänyt kelloa ulkomaan matkoilla jossa se on ottanut vastaan kolhuja.

Loppusanat

Olen itse ollut täysin tyytyväinen Bambinoon vuosien varrella, eikä kalliimmat kellot ole syrjäyttäneet sitä rotaatiosta. Olen jälkikäteen alkanut himoitsemaan sinistä tai vihreää kellotaulua, mutta nämä värit sopivat yhteen harvempien vaateyhdistelmien kanssa, jonka takia tämä on jäänyt toistaiseksi tekemättä. Bambino ansaitsee täysin paikkansa kellojen kuvitteelllissa Hall of Famessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös