Mikä on niin ihmeellistä Orient rannekelloissa?

Orient ei ole tuttu nimi kaikille kaduntallaajille, mutta kelloharrastajien piireissä se on tunnettu kenties parhaana vaihtoehtona kelloharrastuksen aloittamiseen. Orient on japanilainen automaattikelloihin erikoistunut kellovalmistaja, joka on perustettu vuonna 1950 ja siitä tuli osa Seiko konsernia vuonna 2001. Japani ei ehkä ole useimmille ihmisille se ensimmäinen maa joka tulee mieleen kelloja miettiessä, mutta sveitsiläisissä kelloissa maksat varsin runsaan “sveitsilisän”. Jos taas mietit missä maassa artesaanit tekevät obsessiivisesti töitä parhaan mahdollisen lopputuloksen eteen niin yllättäen Japani onkin kenties ensimmäinen maa, joka tulisi mieleen.

 

Laadukas koneisto

Orientin hyvä maine nojaa pitkälti merkin laadukkaisiin automaattikelloihin joiden koneisto rakennetaan kokonaan Orientin toimesta Japanissa, eikä tuotanto ole ulkoistettu halvempiin maihin. Alta löytyy video Orientin tehtaalta.

Välikäsien puuttuminen mahdollistaa laadukkaiden kellojen valmistuksen muita valmistajia alemmin hinnoin. Orientilta löytyy klassikkomalleja kuten “Bambino”, joka on kenties paras pukukello alle 200 euron hintaan. Tyylikäs automaattipukukello, joka pysyy ajassa näin kohtuulliseen hintaan on todellinen ihme. Mako ja Ray mallit tarjoavat samaa laatua sukelluskellojen faneille.

Orient valmistaa myös kvartsikelloja joista löytyy Seikon laadukas kvartsikoneisto.

Miksi ostaisin Orient kellon?

Orient kelloissa tuotantokustannukset menevät laadukkaan tuotteen valmistukseen ilman välikäsiä, etkä myöskään maksa lisää brändistä. Suurin osa muotimerkkien kelloista ovat todella epäluotettavia, kun kellon sisälle laitetaan halvin mahdollinen koneista tuntemattomalta tehtaalta. Orient kello tarjoaa tässä suhteessa paljon parempaa vastinetta rahalle.

Suositellut rannekellot eri käyttötarkoituksiin

Orient Mako II sukelluskello

Orient Mako on yksi Orientin tunnetuimmista malleista. Makon uusimmista malleissa on jopa 200 metrin vesitiiviys. Kellotaulusta on saatavilla useampia värejä, mutta oma suosikkini on alla näkyvä niin sanottu “Pepsi Dial”. Kellosta löytyy sirompiin käsiiin sopivia 41 mm läpimitan kellotauluja ja uutuutena trendikäs suurempi 45 mm kellotaulu. Mako on monen mielestä paras sukelluskello alle 500 euron hintaluokassa.

 

Orient Mako II Automatic FAA02009D9 – Miesten kello Suomalaisesta verkkokaupasta, tuotekategoria: Miesten kellot 2

Orient Bambino

Bambinosta löytyy useampia versioita ja kaikissa on hieman eri näköinen kellotaulu.  Kaikissa Bambinoissa on tyylikäs kupolimainen kellolasi, joka herättää ihastusta. Bambino on loistava valinta pukukelloksi.

Orient Bambino Automatic FAC08004D0  – Miesten kello Suomalaisesta verkkokaupasta, tuotekategoria:  Miesten kellot

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös