Arvostelu – Orient Moderno DW00003W rannekello

Orient Moderno rannekello
Orient Moderno rannekello

Kellotaulu

Modernon kellotaulun ehdoton vetonaula on ikkuna koneiston sisään. Ulkonäkö on muuten varsin hillitty ja moderni, mutta koneiston liikkeen seuraaminen on hypnoottista ja rauhoittavaa.

Ranneke

Modernon metalliranneke on laadukkkaan tuntuinen ja se tuntuu kädessä mukavalta, kun rannekkeen on lyhentänyt sopivaan mittaan. Omaan todella pieneen käteen tämä vaati kolmen lenkin poiston, mutta remmissä on lisääkin säätö varaa.

Tarkkuus ja koneisto

Modernossa on Orient oma 48D40 koneisto, jonka tarkkuus on +/- 15 sekuntia päivässä joka on omassa käytössä pitänyt paikkaansa. Heitot ovat olleet tasolla minuutti per viikko. Modernossa on avoin ikkuna koneistoon kellon takapuolella ja heiluriin on kaiverrettu koristeelliset aallot.

Orient Moderno rannekellon avoin koneisto
Orient Moderno rannekellon koneisto on kauniisti näytillä

Käyttökokemukset

Moderno on ollut viime vuodet vakituisessa käytössä. Modernon metalliranneke tarjoaa mukavaa kontrastia Bambinon nahkarannekkeelle ja tuo hieman “blingiä” asuun kiiltonsa ansiosta. Kellon safiirilasi ei ole naarmuuntunut vuosien jälkeen, eikä koneisto ole vaatinut huoltoa. Metallirannekkeen säätäminen onnistui kotona Amazonista ostetulla noin 13 euron kellon huoltosarjalla ja sen jälkeen kello on ollut mukava kädessä. Kello on pienen koonsa ansiosta varsin kevyt, eikä se tunnu kädessä häiritsevältä. Kellotaulu on hyvin luettavissa kunhan tilassa on hieman valoa sillä kellotaulu ei ole itsevalaiseva.

Loppusanat

Moderno on ehdottomasti yksi eniten käyttämistä rannekelloista. Yksinkertainen metallinen ulkonäkö hillityllä valkoisella kellotaululla tekee siitä yhteensopivan asun kuin asun kanssa. Ikkuna koneistoon kellotaulussa ja kellon takana tekee siitä loistavan kellon henkilölle, joka arvostaa mekaanisen kellon toimintaa ja sen avulla mekaanisen kellon toiminnan selittäminen muille on helppoa. Moderno on ehdottomasti täyden kympin arvoinen kello.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös